Jij kent je mensen het beste (visie)

Een ziekmelding is nooit leuk. Voor je medewerker niet, maar ook niet voor de werkgever. Gelukkig is het grootste deel van de medewerkers die zich ziek melden snel weer aan het werk. Soms verzuimen mensen langer, bij een ernstige ziekte is dat logisch. Maar het is niet altijd logisch dat mensen langdurig verzuimen. Wat is er aan de hand? Wat speelt er en kan ik iets doen? Hele terechte vragen waar je antwoord op zou willen hebben. Vanuit de wet mag een werkgever niet op de hoogte gesteld worden van de medische verklaring achter de melding. Dit leidt vaak tot miscommunicatie en teleurstelling. Hoe moet je dan vertrouwen hebben dat het weer goed komt? Boos en geïrriteerd zijn helpt niet. Het gesprek aangaan wel. Dat kun je (deels) zelf doen maar ook laten verlopen via de casemanager of bedrijfsarts, dat is een verplichte schakel in het ziekteproces. Wij horen van onze klanten dat wanneer hun zieke medewerkers terechtkomen bij de bedrijfsarts, zij ervaren dat deze bedrijfsarts hun mensen helemaal niet kent en zeker niet de omgeving waarin ze werken. Afstand is hierin het grootste probleem. En dat terwijl ondernemers juist vaak aangeven hun mensen het beste te kennen. Bij Capability geloven wij dat ook, dus bedachten we een manier om een ieder te betrekken in het ziekteproces.

Werken bij capability


Over Capability

Bedrijven richten zich graag op datgene waar ze goed in zijn: ondernemen. Dat begrijpt Capability als geen ander. Vandaar dat wij inmiddels meer dan 3.800 bedrijven begeleiden met het ziekteverzuim van hun medewerkers. Samen krijgen we mensen weer snel op de juiste manier aan het werk. Het is altijd een wisselwerking tussen werkgever en werknemer. Bedenk zelf wat je morgen gaat doen om verzuim te voorkomen. Capability helpt je met een verzuimmanager, bedrijfsarts, wet- en regelgeving en een veilige werkplek met alles daar omheen.


 |  Ontdek onze pakketen

Uitgelicht

Training Preventiemedewerker

7-3-2024

Xpertsuite training

2-4-2024

English training XpertSuite

4-4-2024

Werken bij capability


Capability is een organisatie met initiatiefrijke en ondernemende mensen. Wij maken graag kennis met professionals die passen bij onze visie en die met hun passie, vakmanschap en plezier bij ons willen werken.

Capability is een middelgroot bedrijf met een platte organisatie en een open bedrijfscultuur. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Wij vinden het dan ook belangrijk dat er in ons bedrijf een goede werksfeer is en dat jij je kan blijven ontwikkelen.

Bekijk onze vacatures en reageer als jij denkt in ons team te passen.

Werken bij Capability

Verzuimmanager  |  Reageren
Stafarts  |  Reageren
Bedrijfsarts  |  Reageren
Bedrijfsarts i.o.  |  Reageren

Gemiddeld 8,9
verzuimdagen

3.249
ziekmeldingen
per jaar

Arbo specialist
Voor MKB-ers

30% minder
verzuimkosten

67%
herstel

Wat voor baas ben jij?