Het belang van een goede verzuimtraining

17-9-2021

Een training verzuimmanagement biedt een manager of leidinggevende handvatten voor het vervullen van zijn specifieke rol in de aanpak van het verzuim. En dat is, gezien de hoge kosten die verzuim met zich meebrengt, zeker geen overbodige luxe. 


Even een korte rekensom: de gemiddelde werknemer meldt zich volgens het CBS minstens 1 keer per jaar ziek. Een verzuimende medewerker die fulltime werkt kost om en nabij zo'n € 450,- per dag.  Denk daarbij aan loon, eventueel vervanging, werkgeverskosten en dan, als het wat langer duurt, óók de kosten voor verrichtingen, interventies etc. Tel daarbij het bijkomende productieverlies op, de extra werkbelasting voor collega’s of vervanging en je komt al gauw tot de conclusie: de kosten van verzuim lopen al gauw op!

Verzuim goed begeleiden is dus van groot belang maar tegelijk heel vaak ook iets wat je 'erbij' doet als ondernemer of leidinggevende. Om te zorgen dat je dat goed kunt doen bieden we verschillende laagdrempelige verzuimtrainingen aan. Onze training Omgaan met Verzuim (basis) neemt je mee in de Wet en Regelgeving voor HR en biedt je handvatten om de inzetbaarheid van de verzuimende werknemer te verbeteren. En de verdiepende verzuimtraining geeft ook aandacht aan frequent verzuim, beperkingen en mogelijkheden bij verzuim, houding en gedrag, het belang van communicatie bij verzuim en de meest voorkomende praktijkcasuïstiek.

Zo'n training kost je slechts € 90,- per dagdeel. Zelfs al zou je maar voor één medewerker het verschil maken, dan heb je de investering er dus al weer uit. De enige vraag die rest is dan ook; wanneer schikt het? Want deze trainingen worden namelijk gegeven zodra er minstens 6  aanmeldingen binnen zijn gekomen. We doen dan een datumprikker uit en op basis daarvan wordt er pas een definitieve datum geprikt. Zo weet je zeker dat je gewoon erbij kunt zijn, op een moment naar keuze. Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?