Omgaan met Verzuim Basis

Voor wie?

Deze training is speciaal ontworpen voor leidinggevenden en werkgevers die graag willen ontdekken hoe ze effectieve verzuimgesprekken kunnen voeren, of ze nu al goed zijn of hun vaardigheden willen verbeteren. Wat zijn de belangrijke do's en don'ts, en hoe zit het precies met de Wet verbetering Poortwachter? In slechts een halve dag ben je klaar om effectief met verzuim om te gaan!


Resultaat

Na het volgen van deze training ben je in staat om op een goede manier gesprekken te voeren met zieke medewerkers, zodat jullie samen snel en doelgericht de inzetbaarheid verbeteren! We nemen je mee door de wet- en regelgeving en laten je zien hoe je op een correcte en zorgvuldige manier verzuimgesprekken kunt voeren.

Programma

Het programma van deze training wordt deels aangepast op basis van jouw kennis en vragen. De training wordt online gegeven.
Tijdens de training bespreken we eerst de wetgeving rond verzuim en de gevolgen daarvan voor jouw organisatie. Wat leidt ertoe dat een medewerker zich ziekmeldt? Hoe kun je ziekmeldingen voorkomen? Wat zijn de kosten van verzuim? Daarna gaan we dieper in op de Wet verbetering Poortwachter en bespreken we wie wat moet doen bij verzuim. Hoe ga je om met het verzuimsysteem? Welke rol nemen jij en je medewerker op zich, en hoe verloopt de communicatie tussen jou, je medewerker, de verzuimmanager en de bedrijfsarts? Wat zijn de verschillende rollen?
We bespreken ook welke onderwerpen tijdens een gesprek aan bod mogen komen. Wat zijn effectieve gesprekstechnieken? Wat zijn de do's en don'ts tijdens een gesprek? Welke houding en gedrag zijn belangrijk? Hoe vaak moet je met jouw medewerker communiceren, en waar moet je op letten met betrekking tot de AVG en wet- en regelgeving? Tot slot: hoe creëer je en behoud je een plezierige en gezonde werksfeer in jouw bedrijf?
Inschrijven
donderdag 10 oktober 2024
Training 13:00 - 15:30
Kosten € 195,00 per persoon

Klik hier hieronder op Meer informatie. Daar kan je gemakkelijk jouw inschrijving doen. Normaal kan je dan ook gelijk via Ideal de training betalen, maar dat is nu niet mogelijk door vanwege een storing bij onze betaalprovider. Na jouw aanmelding ontvang je daarom een factuur. Tijdig voor aanvang sturen wij je de Teams-uitnodiging! Het is ook mogelijk om deze training bij jou in het bedrijf organiseren. Bel ons gerust daarvoor! We bieden deze training aan voor minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers.

Bedrijfsgegevens

Groepsinschrijving


ContactgegevensWat voor baas ben jij?