Prevermo Podcast

Een podcast waarin we samen met onze zusterorganisaties van Prevermo verdieping zoeken en in gesprek gaan over duurzame inzetbaarheid. Wij wensen je veel luisterplezier en inspiratie!

 

Aflevering 1: Werkstress bestaat niet 

Begint een medewerker aan een nieuwe baan, dan is er in het begin altijd gezonde spanning, maar vooral energie en enthousiasme. Maar kijk je een jaar later, dan meten we vaak stress. Hoe komt dat? En nog belangrijker, hoe voorkomen we dat? Dat bespreken we in deze podcast.

Sprekers: 
- Martine de Troije, Leiderschapscoach OnzeCoach
- Caroline Slikker, Vitaliteitskundige Adaptics
Daan de Boer, Directeur Adaptics

 


Aflevering 2: Inflatie & werk: financieel fit door de kracht van aandacht 

De hoge inflatiepercentages hebben invloed op organisaties én medewerkers. Een medewerker met financiële zorgen kan zich moeilijk concentreren, maakt vaker fouten, is vaker ziek, en heeft een negatief effect op de werksfeer. Tegelijkertijd is er door de krapte op de arbeidsmarkt een slag om menscapaciteit gaande. Het gevolg: werkgevers strijden om personeel. Een strijd die wordt gewonnen door organisaties die zich het beste weten te onderscheiden op hun mensgerichtheid.

Sprekers: 
Daan de Boer, Directeur Adaptics
- Caroline Hertog, Budgetcoach OnzeCoachAflevering 3: Arbeidsconflict: die is niet ziek, die moet gewoon aan het werk

Een arbeidsconflict kan hoog oplopen. Regelmatig heeft het een ziekmelding tot gevolg. Dit is voor niemand leuk en draagt niet bij aan structurele oplossingen. In deze podcast bespreken we wat een arbeidsconflict precies is, hoe je het voorkomt en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Sprekers: 
Marjoleine Jansen, Coach bij OnzeCoach
- Ernst Lutgert, Bedrijfsarts Capability 
Aflevering 4: De overgang & werk: praat erover

Overgangsklachten worden nog veel te vaak onvoldoende herkend. Zelfs bedrijfsartsen geven vrouwen tussen de 45 en 65 jaar soms onterecht het label ‘burn-out’. Hiermee doen zij niet alleen de vrouwen tekort. Daarbij kost het organisaties onnodig veel geld. Want als je weet hoe je effectief omgaat met de overgang, kun je uitval voorkomen.

Sprekers: 
Brigitte van Ommen-Hagoort, Vitaliteitscoach Adaptics
- Aukje Huurman, Bedrijfsarts Capability 

 

Wat voor baas ben jij?