Capability steunt het Prinses Máxima Centrum

11-11-2020

Sinds februari 2020 steunt is Capability het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Het onderwerp staat nu minder in de landelijke belangstelling maar kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen in Nederland.


Het ziekenhuis Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met de diagnose kanker behandeld worden, wordt door Capability gesteund door middel van een bijdrage aan ouder-kindkamers.  Dankzij de steun wordt er een bijdrage geleverd om het leven van de getroffen gezinnen iets dragelijker te maken. 

“Een kind met de diagnose kanker, dat is verschrikkelijk. Natuurlijk voor het kind, maar het heeft daarbij ook impact op het hele gezin. Waar ouders het liefst dag en nacht aan de zijde van hun kind staan, gaat het werkende leven vaak gewoon door. Capability sponsort een ouder-kindkamer in het Prinses Máxima Centrum zodat ouders zoveel mogelijk bij hun kind kunnen zijn en daarmee de zorg en het werk eenvoudiger kunnen combineren”, legt Titus Kramer, CEO van Capability, uit. Kirstin Dierking, fondsenwerver Prinses Máxima Centrum, vult aan: “Ouder-kindkamers dragen bij aan de emotionele stabiliteit van het kind en zijn daarom van groot belang tijdens de behandeling. Daarnaast vergroten deze kamers het gevoel dat het gewone leven zoveel mogelijk doorgaat”.

Prinses Máxima Centrum

“In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld. Op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft als ambitie om ieder kind te genezen, met optimale kwaliteit van leven”, vertelt Dierking. “Sinds juni 2018 worden alle kinderen met kanker in Nederland in het Máxima behandeld. Vanuit de Prinses Máxima Centrum Foundation werven wij financiële middelen om alle voorzieningen voor het hele gezin mogelijk te maken. Dit gaat verder dan enkel de primaire zorgverlening. Capability was een van onze eerste Zakenvrienden en daar zijn wij, de ouders en de kinderen, Capability dankbaar voor”.  

Steun is welkom

Het onderwerp staat nu minder in de landelijke belangstelling maar kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen in Nederland en het genezingspercentage is slechts 75%. “Een maand na de laatste succesvolle chemokuur van mijn toen tweejarige zoontje, ben ik als fondsenwerver voor het Prinses Máxima Centrum gestart. Ik heb aan den lijve ondervonden wat een fantastisch mooi ziekenhuis het Prinses Máxima Centrum is. Naast het streven naar genezing van ieder kind met kanker, doet het Prinses Máxima Centrum er alles aan om het de kinderen en ouders zo comfortabel mogelijk te maken. We zijn en blijven ons hiervoor inzetten en alle hulp uit het bedrijfsleven is meer dan welkom.”Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?