Tevreden over de verzuimbegeleiding

21-1-2022

SharePeople maakt gebruik van de arbodienstverlening van Capability. Op het moment dat aangesloten ondernemers uitvallen, schakelt SharePeople Capability in. 


Onze verzuimmanagers verzorgen de verzuimbegeleiding en, indien de situatie daarom vraagt, zetten onze kerndeskundigen zich in om een goed herstel mogelijk te maken.

SharePeople, een coöperatie waarbij ondernemers zijn aangesloten met hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, publiceerde onlangs een tweetal verhalen op haar website van ondernemers die door Capability begeleid zijn tijdens hun verzuim. 

Focus op een duurzaam herstel

Cora van den Burg heeft al 22 jaar een beautysalon en een groothandel in cosmeticaproducten. Het is mei 2020 en Cora meldt zich ziek. Ze ondergaat een zware operatie en verwacht dat haar herstel een half jaar duurt. “Ik kon en kan mijn verhaal doen bij Capability, ik voel mij gehoord. Ik heb veel steun aan mijn verzuimmanager, nog steeds. Natuurlijk is hij kritisch en daagt hij me uit. Maar hij is ook gericht op een duurzaam herstel. Het is echt goed dat er iemand meedenkt die me als ondernemer aanspreekt en in oplossingen denkt. En tegelijk ook zegt: ‘Je gaat te snel Cora, pas op!’. Want dat doe je als ondernemer, je wilt te veel en te snel”. 

Het herstel viel tegen. Cora is een jaar later voor 50% aan het werk. “Mijn fysieke herstel bleef op een bepaald moment hangen. De verzuimmanager, die als taakgedelegeerde dagelijks in contact staat met de bedrijfsarts, stelde toen voor om met een werkcoach aan de slag te gaan. Om juist ook mentaal stappen te gaan zetten. Ik heb nu 4 sessies gehad en zie resultaat; ik ga weer vooruit”. 

Een gezondere manier van werken

Je zal maar een hardwerkende zzp’er zijn en ziek worden terwijl je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Het overkwam Arjan Oldenkamp (52), projectmanager en Salesforce consultant. Arjan Oldenkamp werd vanaf november 2020 begeleid door Capability. “In augustus 2020 kreeg ik allerlei ontstekingen in mijn lichaam, een soort reuma. Ik heb menig ziekenhuis van binnen gezien, uiteindelijk was het advies: rust en medicatie. Ik werkte vaak in de avond nog door op de bank, mijn werk is mijn hobby. Duidelijk was dat ik een workaholic was. Daar ben ik rigoureus mee gestopt, mede dankzij de hulp van Capability. Ik heb mijn dagelijkse leven drastisch gewijzigd”. 

Dankzij de tips van Capability leerde Arjan hoe hij gezonder kon werken. “Zo richtte ik een aparte kamer in als kantoor. Dat is de plek waar ik werk, nergens anders in huis. Ook werk ik een dag minder in de week zodat mijn lichaam kan herstellen”. Daardoor kan Arjan gezonder ondernemen. “Hiervoor had ik regelmatig last van mijn rug, vanwege artrose. Ik moest soms wel een week platliggen. Nu heb ik een bureau dat in hoogte verstelbaar is, daarnaast neem ik regelmatig een korte pauze en ga ik een blokje om”.

Het volledige artikel is terug te lezen op SharePeople.Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?