De rust op de werkvloer terugbrengen

19-5-2021

Sinds maart is het mogelijk om via Capability te testen op Covid-19. Capability werkt daarmee samen met partner HealthCheckCenter en IHTOM. 


Brianda Lourens, als operationeel directeur betrokken bij Testen Bij Capability, vertelt daarover: “Waar we in maart met 30 locaties zijn gestart, is het aantal testlocaties in Nederland inmiddels gegroeid naar 35. Klanten van Capability weten de website www.testenbijcapability.nl goed te vinden. Daar kunnen zij hun medewerkers aanmelden om te testen met klachten maar zich ook aanmelden voor het preventief testen op de werkvloer. Wij komen dan op locatie testen. Goed om te weten is dat Capability zich ook ingeschreven heeft voor de subsidieregelingen rondom het testen met klachten en preventief testen”.

Naast het preventief testen, komt Testen Bij Capability ook in actie wanneer er een Covid-uitbraak is binnen het bedrijf of wanneer er niet thuis gewerkt kan worden en op de werkvloer de 1,5 meter niet te borgen is. Brianda: “Dat hebben we diverse keren meegemaakt. Zo ben ik bij een organisatie al vier keer op locatie wezen testen. Elke keer omdat er medewerkers positief testte op corona. Dat is in de praktijk vrij snel schakelen. Ik werd dinsdag op het einde van de dag gebeld en was woensdag al ter plaatse om in actie te treden. Het is wat dat betreft ook dankbaar werk omdat we de rust op de werkvloer terug kunnen krijgen door actief te testen”.

“Daarnaast ben ik ook bij een school in Zwolle geweest waar een uitbraak onder leerlingen had plaatsgevonden. Net voor de voorjaarsvakantie werd de complete school gesloten. Doordat ik daar een ochtend ben geweest en alle leraren getest heb, wisten zij dat ze gezond waren. Daardoor konden zij nog in school alle voorbereidingen treffen voor de noodgedwongen thuisscholing. Wij staan ook in nauw contact met de GGD voor overleg en coördinatie om te bepalen of het verantwoord is om open te blijven. En zo ja om vervolgens testacties uit te zetten om de veiligheid te borgen”. Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?