Introductie nieuwe verzuimapplicatie: Onvia (voor onze Felison-relaties)

20-4-2021

Capability en verzuimverzekeraar Felison werken nauw samen. Voor onze gezamenlijke relaties gaan we op vrijdag 30 april over op een nieuwe verzuimapplicatie: Onvia. Gedurende 3 dagen kunnen zij geen activiteiten in Promis verrichten


Arbodienst Capability en verzuimverzekeraar Felison werken nauw samen om werkgevers te ontzorgen bij het verzuim van medewerkers. Zoals je gewend bent kun je op één plaats het verzuim registeren, namelijk in MijnCapability of het Verzekeringsinzicht-portal van Felison. Dit blijft zo. Wat verandert, is dat deze gegevens vervolgens niet langer in Promis verwerkt worden maar in een nieuwe verzuimapplicatie: Onvia. Let op: dit geldt alleen voor onze Felison relaties.

Over Onvia

We hebben voor Onvia gekozen omdat dit een zeer gebruiksvriendelijk systeem is en het biedt je als werkgever nog betere analyse-, rapportage- en communicatiemogelijkheden. Daarnaast heeft Onvia verschillende voordelen, die je in staat stellen beter bij te sturen en sneller te werken. Bijvoorbeeld: 

De Single Sign On
Het grote voordeel is de zogeheten Single Sign On vanuit zowel Felison Verzekeringsinzicht als MijnCapability. Zo kun je, na eenmalig bij het eerste gebruik in te loggen, daarna voortaan zonder extra inlog bij Onvia terecht t.b.v. het verzuim.

Veiligheid
Onvia voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Tijdbesparend
Dubbele invoer van gegevens niet meer nodig is. Je invoer wordt namelijk automatisch overgezet naar Onvia.

Selfservice
Je kunt eenvoudig berichten, informatie en documenten delen in de applicatie, zonder te hoeven mailen en je houdt alles bij elkaar. Via Onvia kun je dus rechtstreeks beveiligd communiceren met onze verzuimspecialisten. En je kunt je medewerker digitaal documenten laten ondertekenen.

Invoerhulp
Een medische ‘blacklist’ ondersteunt je bij de invoer van gegevens en notities.

Inzage/-bewaartermijnen
Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens inzichtelijk en beschikbaar zijn binnen de gestelde wettelijke kaders.

Handige koppelingen
Onvia is eenvoudig te koppelen aan een personeelsinformatiesysteem en al aangesloten op het DigiZSM van het UWV.

Alles wijst zich vanzelf
Met een welkomstboodschap, instructiefilmpjes en quick reference cards ben je in mum van tijd wegwijs in de nieuwe, moderne verzuimapplicatie.

Planning

De overgang van verzuimapplicatie Promis naar Onvia staat in de planning voor het weekend van vrijdag 30 april t/m zondag 2 mei. Vrijdagochtend 30 april begint de daadwerkelijke livegang met het exporteren van de lopende dossiers van Promis naar Onvia. Dat betekent dat je als werkgever op vrijdag 30 april overgaat naar Onvia en je tot en met zondag geen acties kunt verrichten in Promis.

Vanaf maandag 3 mei krijg je vervolgens een verzoek om in te loggen in Onvia, dat kan rechtstreeks vanuit MijnCapability of Verzekeringsinzicht. Daarna is de overgang naar Onvia een feit en kunnen we in dit systeem samen werken aan een gezondere, productieve bedrijfsvoering.

Nadere informatie

Wil je meer weten, kijk dan bij onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op!  

 Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?