In december 40% meer ziekteverzuim in het Mkb

12-1-2022

Het midden- en kleinbedrijf ziet een flinke stijging in het aantal ziekmeldingen ten opzichte van twee jaar geleden, pre-corona.


Dat blijkt uit de cijfers van arbodienst Capability, gebaseerd op resultaten van arbodienstverlening aan 4.300 werkgevers en ongeveer 56.000 medewerkers. De oorzaak? De Omicron-variant zorgt voor een forse toename van 40% ziekteverzuim. 

Niels Thomassen, operationeel directeur Capability, lichtte deze constatering toe in dit (premium) artikel in de Telegraaf.

 

De grootste stijging sinds corona

Midden- en kleinbedrijven worden hard getroffen door het ziekteverzuim. Waar het gemiddelde ziekteverzuim in 2019, pre-corona, in alle sectoren lag op 4,4% is dit nu gestegen naar 7,8% verzuim. Dat betekent dat van elke 1.000 werkdagen er 78 wegvallen. In grote organisaties kan dit verlies vaak opgevangen worden, maar in het Mkb is dat lastiger. Uit de ervaring van Capability blijkt dat veel werkgevers met hun handen in het haar zitten om het direct wegvallen van medewerkers op te vangen.

 

Capability is de arbodienst voor ondernemend Nederland en staat werkgevers bij om het verzuim binnen hun bedrijf beheersbaar te maken. Met een deskundige begeleiding van uitgevallen medewerkers werken verzuimmanagers, bedrijfsartsen en overige (medische) specialisten naar een snel en duurzaam herstel. Neem voor meer informatie over arbodienstverlening contact op. Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?