B-Corp

16-12-2022

B-corp: Capability en de maatschappelijke impact


Met een B-Corp certificering laat je als bedrijf zien dat je het belangrijk vindt om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu na te streven. Vrij recentelijk heeft ons moederbedrijf Prevermo de aanvraag voor het B-Corp-certificaat ingediend. Vanuit Prevermo is gekeken waar Capability staat ten opzichte van het worden van een B Corp. Dat gaf ons een mooi inzicht in wat we allemaal al doen op het gebied van onze maatschappelijke impact, en waar we nog kunnen verbeteren.

Met dat inzicht zet Capability in haar beleid en strategie stappen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo hebben wij dit voorjaar deelgenomen aan een door Prevermo georganiseerde Footprint Challenge. Onze medewerkers zijn deze uitdaging aangegaan en hebben talrijke activiteiten opgezet voor een duurzame wereld. Afval in de straten werd verzameld, thuis werd er gekeken hoe we duurzamer met ons energieverbruik konden omgaan. We werden bewuster van hoe we zelf een steentje kunnen bijdragen om onze footprint op de aarde te verkleinen, met als resultaat dat een van de Capability teams deze Footprint Challenge won.

Dit is een praktisch voorbeeld hoe wij als arbodienst onze handen uit de mouwen kunnen steken voor een groene leefomgeving. De komende tijd gaan wij verder met deze uitdagingen op MVO-gebied. In onze strategie zullen we de inzichten op het gebied van maatschappelijke impact vertalen naar een concrete roadmap om uiteindelijk de B Corp-status te behalen.Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?