Met aandacht je medewerkers motiveren - 10 tips

21-1-2021

Als HR-professional of leidinggevende weet je hoe belangrijk het is dat je mensen niet alleen goed functioneren, maar ook gemotiveerd zijn om bij te dragen aan het succes van de organisatie en hun werk met plezier doen. 


Een van de grootste uitdagingen, zeker in tijden van crisis, is het mentaal verzuim. Dat zie je niet alleen terug in ziekteverzuimpercentages, want dat is slechts het topje van de ijsberg. Het is veelal onzichtbaar aanwezig omdat mensen wél aan het werk zijn, maar er niet helemaal met hun hoofd bij zijn. Dat zorgt voor een groot verlies in rendement.

Bevlogen mensen hebben meer hart voor de zaak. Hoe zorg jij als HR-professional of leidinggevende ervoor dat je mensen enthousiast en lekker productief worden? Waar veel medewerkers al snel in een klaagmodus terecht komen is het juist de kunst om goed aan te sluiten op de behoeften van je medewerkers en daarop invloed uit te oefenen. Onze partner Qragt stelde 10 praktische tips samen die helpen om dit te realiseren. 

Download gratis de whitepaper van Qragt.Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?