Verzuimportaal Promis Verzuim App
Ruim de helft van werkenden schoolt zich bij

Ruim de helft van werkenden schoolt zich bij

Het Centraal Bureau voor de Statisiek (CBS) voerde een onderzoek uit onder 
Dat blijkt uit onderzoek dat hetCentraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitvoerde in opdracht van Eurostat. Ruim de helft van de 25- tot 65-jarige werkenden volgt werkgerelateerde cursussen. Laagopgeleiden, ouderen en deeltijdwerkers nemen het minst vaak aan deze cursussen deel.

Investering werkgever
Werkgevers lijken eerder bereid te investeren in de opleiding van hoogopgeleide werknemers. 29 procent van de laagopgeleide werkenden neemt deel aan werkgerelateerde cursussen, van de hoogopgeleiden is dit bijna 68 procent. Hoogopgeleiden worden hiervoor beduidend vaker dan laagopgeleiden gecompenseerd door hun werkgever.

Reden voor werkgerelateerde cursus
Werkenden geven meestal meerdere redenen om deel te nemen aan een werkgerelateerde cursus. Voor verreweg de meesten (acht op de tien) is het beter uitoefenen van hun werk één daarvan. Daarnaast zijn bijscholingen relatief vaak beroepsmatig verplicht of eist de werkgever de scholing. De helft van de werkenden noemt zo’n verplichting als reden. Dit geldt bijvoorbeeld in de gezondheidszorg en welzijn, en in de financiële dienstverlening.

Vergroten carrièrekansen
Het vergroten van carrièrekansen is voor 44 procent een reden voor bijscholing. Het opstarten van een eigen bedrijf wordt door een veel kleiner aandeel van de werkenden genoemd (6 procent). Naast een motivatie op het gebied van werk noemen cursisten ook persoonlijke redenen om een cursus te doen, zoals het opdoen van kennis en vaardigheden die hun interesse hebben, of die nuttig zijn in het dagelijks leven.
 
Bron: Lees het hele artikel hier: PWnet.nl

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Investeren in een goede werksfeer loont

94% van de werknemers vindt een goede werksfeer belangrijk. Een op de drie vindt dit zelfs belangrijker dan het geboden salaris. En dit terwijl meer dan de helft van de (...)

Nieuws
Een toename van het werkgeluk

Werknemers ondervinden steeds meer werkgeluk. Dit blijkt uit onderzoek onder de medewerkers zelf, onder HR-professionals en bestuurders. De tevredenheid van medewerkers op de werkvloer is de afgelopen drie jaar toegenomen. (...)

Nieuws
Hoe maakt u duurzame inzetbaarheid inzichtelijk?

Welke data heeft u nodig om inzichtelijk te maken of het beleid voor duurzame inzetbaarheid (...)

Kunnen wij u helpen?