De arbeidsmarkt blijft groeien in flexibiliteit. Het CBS heeft de snelste stijging in tien jaar gemeld. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide het aantal uitzenduren met 4,2 procent.

Naast het aantal uitzenduren, is ook de omzet van uitzendbureaus, payrollers en arbeidsbemiddelaars gestegen. Een stijging van 2,0 procent in het tweede kwartaal ten opzichte van de drie maanden daarvoor. Deze stijging is groter dan in het voorgaande kwartaal.

Stijging langlopende contracten
Een goede ontwikkeling in zowel de kortlopende als in de langlopende contracten. Een stijging van 4,9 procent in de uitzenduren in de kortlopende contracten. Dit betekent de grootste stijging in zeven jaar. Daarnaast ook een stijging van het aantal uren in de langlopende contracten. Een stijging 3,5 procent in detachering en payrolling. Het aantal uren in de langlopende contracten stijgt al sinds 2012 nagenoeg onafgebroken.

Meer dan vijftigduizend nieuwe banen
De arbeidsmarkt blijft groeien. Al drie kwartalen op rij zijn er telkens ruim vijftigduizend banen bij gekomen. De uitzendbureaus waren in het tweede kwartaal goed voor een groei van twintigduizend banen. Dit is dan ook het grootste deel van de banengroei in Nederland dat kwartaal. 

Sterke stijging openstaande vacatures
Ook het aantal openstaande vacatures blijft toenemen. Dit betekent dat het voor werkgevers steeds lastiger wordt om de juiste mensen te vinden. Deze toename is dan ook de grootste sinds 2006.

Tenslotte is ook het aantal werklozen gedaald met negentienduizend. Dit volgens de International Labour Organization. 

Investeer in uw menskracht
Een toename van het aantal banen en openstaande vacatures, samen met een afname in het aantal werklozen betekent dat het lastiger wordt voor werkgevers om de juiste mensen voor een baan te vinden. Dit betekent tegelijkertijd ook dat het loont om te investeren in uw medewerkers. Zorg dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen, dat u een veilige en leuke werkplek biedt. Kortom: ben zuinig op uw medewerkers. 


 
Bron: PWnet.nl