Verzuimportaal Promis Verzuim App

Welkom MKB ondernemer

Capability biedt MKB-ondernemers innovatieve HR dienstverlening op het gebied van preventie, verzuim en mobiliteit. Ons doel is om uw medewerkers weer snel en zo verantwoord mogelijk aan het werk te krijgen. Zo kunt u zich 100% focussen op uw bedrijf!
Home > Ik ben > MKB ondernemer > HR desk

HR desk

Als MKB-ondernemer heeft u waarschijnlijk geen HR-expert in huis. Toch loopt u vast met belangrijke vragen rond. “Met welke wet- en regelgeving dien ik rekening te houden? Hoe los ik een arbeidsconflict op? En wanneer mag ik mijn medewerker ontslaan?” Capability biedt u met de HR desk flexibele en betaalbare ondersteuning. Zo beschikt u over parate kennis en krijgt u een professioneel advies over al uw vraagstukken op het gebied van in-, door- en uitstroom van medewerkers. Wij ontzorgen. Juist u als ondernemer, zodat u zich kan focussen op wat u het liefste doet: ondernemen.
 
HR desk
Heeft u (tijdelijke) ondersteuning nodig op het gebied van HR en P&O? Met de HR desk van Capability wordt u geadviseerd u op het gebied van in-, door- en uitstroom van medewerkers. Met deze dienst ontzorgen wij u bij alle voorkomende HR vraagstukken. U kunt onze deeltijd HR Manager 24/7 inzetten en kiezen uit vier verschillende urenbundels, afhankelijk van de grootte en ondersteuningsbehoefte van uw organisatie. Daarnaast bieden we online antwoorden en documenten op veel gestelde HR vragen. 

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.

Meer weten?

Richard Harder
Richard Harder
Accountmanager
088 - 045 01 00
richard.harder@capability.nl
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Testimonial
'Ons verzuimcijfer is drastisch gedaald'

“Wij zijn in gesprek gekomen met Capability, omdat ons ziekteverzuim, ondanks de crisis, onverminderd hoog bleef. (...)

Nieuws
Wet Werk en Zekerheid

De Wet Werk en Zekerheid zal, na instemming van de Eerste Kamer, ingaan op 1 januari 2015. Een deel van de wet gaat later in op 1 juli 2015 en 1 januari 2016. (...)

Kunnen wij u helpen?