Slim subsidie maakt ontwikkeling mogelijk

13-7-2021

Met de Slim Subsidie kunnen MKB-ondernemers investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, een aantrekkelijkere werkgever worden en de hele organisatie naar een hoger plan tillen.


Het doel van de SLIM-subsidie is om leren en ontwikkelen in het MKB vanzelfsprekend te maken. Dit betekent concreet dat er in jouw bedrijf dan aandacht gegeven wordt aan de ontwikkeling van je medewerkers. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Hiermee zet je in op 'een leven lang ontwikkelen' en investeer je concreet in de kennis, groei en ontwikkeling van jouw medewerkers.

Subsidiabele activiteiten

De SLIM subsidie kan worden ingezet voor verschillende activiteiten, bijvoorbeeld:
- Het doorlichten van de onderneming en formuleren van een nieuw opleidings- en ontwikkelplan. 
- Het verkrijgen van persoonlijke loopbaan- en of ontwikkeladviezen voor de medewerkers
- Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die je medewerkers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen, zoals een leerportaal.
- Het organiseren van een cyclus van periodieke ontwikkelgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen, begeleid en gecoacht door een externe adviseur. 

Mooi meegenomen
Je kunt maximaal 25.000 euro terugkrijgen. De subsidie bedraagt voor het klein mkb 80% en middelgroot mkb 60% van de subsidiale kosten. De investering voor jouw organisatie is dus minimaal en daarmee leg je een basis voor de toekomst, die nog jaren duurzaam doorwerkt. Mooi meegenomen allemaal. En wist je dat werkgevers die NOW-steun hebben aangevraagd verplicht zijn om bij- en omscholing voor hun werknemers te stimuleren? SLIM subsidie biedt hierin uitkomst.

Zo werkt de Slim Subsidie

Je kunt subsidie aanvragen om je bedrijf door te (laten) lichten en zo boven water te krijgen wat de scholings- en ontwikkelbehoefte is van jouw medewerkers. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de doorlichting een opleidingsplan of ontwikkelplan opleveren dat specifiek gericht is op jouw onderneming.

Praktische uitvoering

Qragt, een zusterorganisatie van Capability, kan je helpen bij de uitvoering van de activiteiten. Zoals het doorlichten van jouw organisatie, met als doel te komen tot een opleiding- en adviesplan gericht op de behoefte van jouw medewerkers. Een expert van Qragt zal dan inzichtelijk maken waar de behoefte ligt binnen jullie organisatie. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Dit leidt tot een uniek opleidings- en ontwikkelplan, uitgevoerd met behulp van het Qragt platform, wat minstens 300 online trainingen bevat en op maat uit te breiden is n.a.v. de geïnventariseerde behoefte. Daarnaast kan de consultant van Qragt ook een jaar lang ondersteuning bieden bij de implementatie, de adoptie en succesmonitoring van het plan. Zo realiseer je een duurzame methode om jouw medewerkers te stimuleren om kennis, vaardigheden en hun professie verder te ontwikkelen. Maar... wat Qragt echt uniek maakt, is het gegarandeerde effect op verzuim reductie. Preventie en ontwikkeling komen samen binnen het platform. 

Belangrijke data

De looptijd van de subsidie is 1 jaar en gaat in vanaf 30 september. Aanvragen kan vanaf 1 september 2021. 

Iets voor jou?
Heb je interesse in deze regeling? Bij het aanvragen van de Slim subsidie komt heel wat kijken. Je moet een goed doordachte onderbouwing voorbereiden voor je subsidie aanvraag en precies op tijd zijn met de subsidie aanvraag, want de inschrijftijd is zeer beperkt. Zorg dat je dit op tijd en goed voorbereid, zodat je aanvraag gehonoreerd wordt. 

In samenwerking met onze partners kunnen we je begeleiding hierbij aanbieden. Denk daarbij aan helpen met de subsidie aanvraag, onderzoeksopzet, uitvoering, hr-advies, afronding en projectverantwoording. Zo wordt je veel werk uit handen genomen en is alles van A tot Z geregeld. Meer weten hierover? Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 Altijd het laatste nieuws van Capability ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat voor baas ben jij?