Direct advies
088 045 01 00

Overzicht trainingen

 Training Preventiemedewerker
Voor wie?
Ieder bedrijf is verplicht om een medewerker preventie taken te laten oppakken. Maar wat houdt de rol van preventiemedewerker precies in? Waar moet een werkgever nu écht aan voldoen? En nog belangrijker; hoe geef je op succesvolle wijze invulling aan deze rol? Welke invloed heeft de nieuwe Arbowet? Hoe krijg je het onderwerp 'veilig en gezond werken' op de agenda's van de directie, het management en de medewerkers? De training Preventiemedewerker geeft antwoord op alle vragen!

Resultaat
Tijdens onze training Preventiemedewerker krijg je inzicht in de inhoud van de functie zelf, de plaats van de functie in de organisatie, de Arbowet- en regelgeving en herziening (1 juli 2017), de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie en Plan van Aanpak, en de arbeidsgerelateerde risico's. De training Preventiemedewerker wordt gegeven door onze trainers met ruime ervaring op het gebied van (arbo) advies, training en coaching.

Programma

Duur - Training 09.00 - 17.00

Kosten - 495,- per persoon

Inclusief lesmateriaal, white paper, lunch, borrel en naslagwerk

Ontvang een officieel Preventiemedewerker certificaat

Locatie - Hotel Van der Valk te Zaltbommel

Aantal - Maximaal 12 personen

dinsdag 10 september 2019

Training 09.00 - 17.00 uur
Kosten € 495,00

Alles over de rol van de preventiemedewerker en hoe deze in te zetten. Volg onze training op 10 september!

 Workshop 'Ploegendienst en Slaap'
Voor wie?
Het werken in ploegendiensten kan er voor zorgen dat je natuurlijk ritme - je bioritme - verstoord raakt. Het lichaam is gewend om overdag actief te zijn en te rusten in de nacht. Door wisselende diensten raakt dit ritme in de war. Daardoor hebben mensen die in ploegendiensten werken vaak moeite met goed slapen. De hieruit voortvloeiende slaperigheid tijdens het werk kan leiden tot concentratieproblemen, vergissingen, ongelukken op de werkvloer en verzuim. De toename van de 24 uur maatschappij zal dit alleen maar versterken.

Resultaat

De workshop heeft als doel het effect van de ploegendienst op de interne klok van de werknemers te verminderen. Dit zorgt voor een betere gezondheid en is veiliger op het werk. De workshop heeft een preventieve en curatieve aanpak en is gericht op het eigen gedrag en verantwoordelijkheid van de werknemer. Denk bijvoorbeeld aan de slaap hygiëne, beweging, do's and don'ts en oefeningen.

Gelukkig zien we steeds meer dat er aandacht is voor een goede nachtrust en begrijpen we dat dit essentieel is voor fitte en productieve werknemers. Goed slapen is namelijk belangrijk om goed te kunnen functioneren op de werkvloer. Het zorgt voor ons lichamelijk herstel na een dag vol activiteiten.Programma
  • Theorie; Slaapeducatie, soorten ploegendienst, gevolgen van ploegendienst, inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen, preventieve/curatieve aanpak, praktische adviezen en tips.
  • Praktijk; Het ervaren van verschillende oefeningen vanuit Mindfulness en Cognitieve gedragstherapie om toe te passen bij het verstoorde slaappatroon.
  • Vragen bespreken; vragen beantwoorden en ervaringen uitwisselen.
  • Locatie: Hotel Van der Valk in Zaltbommel; Hogeweg 65, 5301 LJ Zaltbommel.

dinsdag 24 september 2019

Training 13.30 - 17.00 uur
Kosten € 295,00

Beheers het effect van de ploegendienst op de interne klok van medewerkers.

Wat voor baas ben jij?

Gemiddeld 8,9
verzuimdagen

3.249
ziekmeldingen
per jaar

Arbo specialist
Voor MKB-ers

30% minder
verzuimkosten

67%
herstel