Verzuimportaal Promis Verzuim App
Stijging vaste contracten gesignaleerd!

Stijging vaste contracten gesignaleerd!

Uit onderzoek blijkt dat in het derde kwartaal van 2017 weer meer vaste contracten zijn gegeven. Werkgevers durven het weer aan om werknemers langer aan zich te binden. 

Groei van de werkgelegenheid
Het ING Economisch Bureau heeft deze stijging in het 3e kwartaal 2017 vastgesteld. Deze vaste contracten droegen vooral bij aan de groei van de werkgelegenheid. Hierbij wordt niet uitgesloten dat werkgevers schaarse mensen aan zich willen binden door het aanbieden van vaste contracten. In 2017 zijn er nog maar twee werklozen per openstaande vacature. In 2013 lag dit aantal nog op zeven werklozen per openstaande vacature. Het lage niveau van 2008 is hiermee echter nog niet bereikt. 

 
Bron: CBS, ING calculations

Een aanhoudende stijging?
Het is op dit moment nog te vroeg om te voorspellen of de groei van vaste contracten zal aanhouden. De werkgelegenheid is de afgelopen jaren voornamelijk gegroeid door een stijging in het aantal flexibele of tijdelijke contracten én zelfstandigen. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal zelfstandigen in het 3e kwartaal van 2017 licht is afgenomen. Het aantal flexibele contracten bleef nagenoeg gelijk. 

Lees hier het hele artikel van ING
 
PWnet.nl

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Werkgevers: tijd voor een basiscontract!

De nieuwe Arbowet zorgt ervoor dat werkgevers verplicht zijn om een contract te hebben met een arbodienstverlener. De Inspectie SZW concludeert dat er steeds meer bedrijven aan deze regelgeving voldoen. (...)

Nieuws
Investeren in een goede werksfeer loont

94% van de werknemers vindt een goede werksfeer belangrijk. Een op de drie vindt dit zelfs belangrijker dan het geboden salaris. En dit terwijl meer dan de helft van de (...)

Nieuws
Alles over AVG

De AVG gaat per 25 mei 2018 in Nederland van kracht. Deze vervangt de Wbp en bevat strenge Europese privacyregels. Voldoet uw organisatie al aan de nieuwe richtlijnen? Boetes kunnen namelijk oplopen tot € 20 (...)

Kunnen wij u helpen?