Verzuimportaal Promis Verzuim App
Mediation kan helpen bij problemen op de werkvloer

Mediation kan helpen bij problemen op de werkvloer

Een conflict op de werkvloer komt regelmatig voor. Alhoewel werkgevers dit vaak in eerste instantie zelf proberen op te lossen, leidt dit vaak tot grotere arbeidsconflicten. Een gevolg hiervan is dat werknemers zich ziekmelden en hierdoor lopen de kosten voor het verzuim op. Een verstoorde werkrelatie is bijvoorbeeld te voorkomen door het tijdig inzetten van mediation. 

Het tijdig inzetten van mediation
Voorkom met mediation dat een verstoorde arbeidsrelatie of arbeidsconflict verslechtert. De situatie is door middel van een arbeidsmediator vaak nog te redden. Problemen ontstaan er binnen iedere organisatie op de werkvloer. Er is bijvoorbeeld sprake van miscommunicatie of een samenwerking verloopt niet soepel. Een werknemer kan niet meer voldoen aan de gestelde eisen of de verwachtingen matchen niet. 

Het oplossen van een arbeidsconflict
Van alle mensen die zich ziek melden, doet ruim 25% dat vanwege een arbeidsconflict. Dit kost veel geld, tijd en stress. Steeds meer werkgevers kiezen daarom voor mediation om verstoorde arbeidsverhoudingen weer te normaliseren. Onze onafhankelijke bemiddelaar helpt om alles goed uit te praten, waardoor er (weer) wederzijds begrip ontstaat. Door een verbetering van de werksfeer worden verzuim en de daarmee gepaarde kosten teruggebracht.

Lees hier meer over mediation
Lees hier het hele artikel over mediation
 
Bron: PWnet.nl

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Ruim de helft van werkenden schoolt zich bij

Meer dan de helft van de 25- tot 65-jarige werkenden volgt werkgerelateerde cursussen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoogopgeleide werknemers volgen vaker een (...)

Nieuws
Verplicht in RI&E: risico's arbeid door jongeren

Heeft u als bedrijf jongeren tot 18 jaar voor u werken? Dan bent u verplicht (...)

Nieuws
Hoe maakt u duurzame inzetbaarheid inzichtelijk?

Welke data heeft u nodig om inzichtelijk te maken of het beleid voor duurzame inzetbaarheid (...)

Kunnen wij u helpen?