Verzuimportaal Promis Verzuim App
Investeren in je medewerkers loont!

Investeren in je medewerkers loont!

Het behouden van een goed perspectief
Medewerkers zijn continu in beweging. Iedere medewerker wil uitgedaagd worden in zijn of haar functie. Een goed perspectief om beter te worden in wat je doet, om te leren. Als een medewerker deze uitdaging mist, gaat hij vroeg of laat naar andere mogelijkheden kijken. Dat kan uiteraard binnen het bedrijf zijn, maar mensen zijn vaak ook benieuwd of het gras groener is aan de overkant. Het is verstandig om hier als bedrijf op in te spelen. Zorg dat het werk aantrekkelijk blijft voor je medewerkers. Dat geldt niet alleen voor de arbeidsomstandigheden en de sfeer, maar ook juist voor de uitdaging die mensen uit hun werk kunnen halen.

Jongeren werknemers zijn meer mobiel
Volgens een studie van het CBS naar de arbeidsmobiliteit in Nederland blijkt dat in 2016 werknemers gemiddeld tien jaar bij dezelfde werkgever werkzaam zijn. Dit gemiddelde wordt sterk omhooggetrokken door werknemers van 45 jaar en ouder. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar blijven niet eens 2 jaar bij dezelfde werkgever. Werknemers tussen de 25 en 45 zijn gemiddeld 7 jaar bij dezelfde werkgever werkzaam. Afhankelijk van de conjuncturele situatie is jaarlijks een kwart tot 40 procent van de werkenden mobiel. Dit betreft zowel interne als externe mobiliteit. Jongeren zijn vaker extern mobiel (baanmobiliteit), werknemers tussen de 25 en 35 jaar zijn eerder intern mobiel (functiemobiliteit).

Investeer in je mensen
Het loont dus als bedrijven investeren in hun mensen. Zodra medewerkers zich gewaardeerd voelen, zich thuis voelen en ook beschikken over een goed perspectief, dan voelen zij niet de noodzaak om verder te kijken buiten je bedrijf. Investeren in je medewerkers loont. Begin met het aangaan van een gesprek. Weet wat er speelt in je bedrijf. Loopbaancoaching helpt bij de duurzame inzetbaarheid van je mensen. Maar ook bij concrete loopbaanvragen. Persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling van medewerkers zijn nodig om effectief in te kunnen spelen op ontwikkelingen. Je medewerker wordt meer zelfbewust en zelfverantwoordelijk in zijn functie, hij weet zijn competenties en kwaliteiten beter in te zetten en daarover effectief te communiceren. Dat draagt bij aan het succes van hemzelf en je organisatie!

Loopbaancoaching is maatwerk
Capability is al jaren gespecialiseerd in het begeleiden van coachingstrajecten van medewerkers. Met een pragmatische aanpak realiseren we concrete resultaten. Iets waar zowel werkgever als werknemer iets aan heeft. Ieder coachingstraject is echt maatwerk. Het vertrekpunt is de klik die wel of niet aanwezig is. Vandaar uit volgen persoonlijke gesprekken om zo de diverse loopbaanvragen te beantwoorden. Wil je meer weten over onze aanpak en hoe je succesvolle loopbaancoaching inzet? Neem dan gerust contact met ons op. 
 
Bron: PWnet.nl

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Een toename van het werkgeluk

Werknemers ondervinden steeds meer werkgeluk. Dit blijkt uit onderzoek onder de medewerkers zelf, onder HR-professionals en bestuurders. De tevredenheid van medewerkers op de werkvloer is de afgelopen drie jaar toegenomen. (...)

Nieuws
Stijging vaste contracten gesignaleerd!

Uit onderzoek blijkt dat in het derde kwartaal van 2017 weer meer vaste contracten zijn gegeven. Werkgevers durven het weer aan om werknemers langer aan zich te binden. (...)

Nieuws
Investeren in een goede werksfeer loont

94% van de werknemers vindt een goede werksfeer belangrijk. Een op de drie vindt dit zelfs belangrijker dan het geboden salaris. En dit terwijl meer dan de helft van de (...)

Kunnen wij u helpen?