Verzuimportaal Promis Verzuim App
Houd uw medewerkers inzetbaar met deze 6 tips

Houd uw medewerkers inzetbaar met deze 6 tips

Iedereen heeft er baat bij als medewerkers fit en gezond zijn. En dit ook zo lang mogelijk blijven. Dit geldt voor werkgever, werknemer én verzekeraar. Hieronder zes aandachtspunten met betrekking tot duurzame inzetbaarheid van medewerkers, door Nationale-Nederlanden op een rij gezet.

Deel een heldere visie op duurzame inzetbaarheid
Transparantie is een belangrijke factor. Maak het doel van de inspanningen duidelijk aan uw medewerkers. Het delen van een duidelijke visie, zorgt voor meer begrip bij uw medewerkers in het belang van duurzame inzetbaarheid én de rol die zij hierin spelen. Het is bijvoorbeeld van belang om te weten welk effect technologische innovaties op de inzetbaarheid van werknemers hebben. 

Breng aandachtsgebieden in kaart
Breng in kaart welke gebieden binnen uw organisatie extra aandacht verdienen als het gaat om inzetbaarheid? Dit is stap 1 om de inzetbaarheid van uw medewerkers te verbeteren. Is er wel een goede balans tussen werk en privé? Ondervinden medewerkers last van aanstaande veranderingen? Inzicht in uw organisatie zorgt voor een gerichte aanpak voor verbetering.

Ontwikkel een strategie en zet de juiste middelen in
Bedien jouw doelgroep op de juiste manier. Duurzame inzetbaarheid is een onderwerp dat voor zowel jong als oud relevant is. Zet een goede strategie op waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en omstandigheden van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

Inzicht in kosten en opbrengsten
Voor het overtuigen van management en directie zijn alle bruikbare argumenten welkom. Kwantitatieve resultaten als inzicht in kosten en opbrengsten helpen hier ook bij. Zorg daarom dat u hier vooraf inzicht in heeft. Beheersing of verlaging van het verzuim kan een van de positieve effecten zijn.

Samen werken organisaties en werknemers
Duurzame inzetbaarheid wordt steeds vaker een gezamenlijke inspanning. HR en werknemers dragen hier vaak samen aan bij. Organisaties stellen werknemers meer in staat om zich op te laten leiden tot ontwikkelcoach. Hierdoor helpen zij collega's op de werkvloer omgaan met werkdruk of het tijdig signaleren van problemen. 

Coach medewerkers tijdens hun loopbaan
Capability is gespecialiseerd in loopbaancoaching. Het loont om medewerkers te begeleiden tijdens hun loopbaan. Zorg voor perspectief. Medewerkers willen uitgedaagd blijven worden. Via loopbaancoaching worden ook eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
 
Bron: PWnet.nl

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Strategische samenwerking IMK en Capability

Eén op de acht medewerkers, die aan mobiliteitsprogramma’s bij grotere werkgevers deelnemen, kiest bewust voor een stap in zijn of haar loopbaan naar zelfstandig ondernemerschap. Capability en IMK slaan de (...)

Nieuws
Investeer in uw menskracht

Altijd méér aandacht voor mensen. U mag van Capability meer verwachten. Gezonde, gemotiveerde en competente medewerkers dragen bij aan de continuïteit van uw bedrijf. Investeer daarom in uw menskracht. Samen zoeken we de beste oplossing. (...)

Nieuws
Investeren in een goede werksfeer loont

94% van de werknemers vindt een goede werksfeer belangrijk. Een op de drie vindt dit zelfs belangrijker dan het geboden salaris. En dit terwijl meer dan de helft van de (...)

Kunnen wij u helpen?