Verzuimportaal Promis Verzuim App
Het aantal banen blijft groeien

Het aantal banen blijft groeien

Het UWV heeft een arbeidsmarktprognose gepresenteerd. Hierin worden arbeidsmarkt verwachtingen gedeeld over 2018 en 2019. De belangrijkste uitkomst is dat er een aanhoudende banengroei wordt verwacht. De gehele prognose is hier te lezen. 

In de prognoses gaat het UWV in op de arbeidsvraag en het arbeidsaanbod op zowel landelijk niveau als naar de verschillende sectoren. Hierin wordt ook gekeken naar de werkloosheid en het aantal WW-uitkeringen. 

Het UWV presenteert een aantal belangrijke uitkomsten: 
  • Er komen 318 duizend banen bij in de komende 2 jaar
  • Er ontstaan meer dan 1 miljoen vacatures
  • Er blijft sprake van een aanhoudende banengroei in de uitzendsector
  • In 2019 zijn er 10,5 miljoen banen
  • Eind 2018 zijn er nog maar 254 duizend WW-uitkeringen
  • Dit betekent dat het de afgelopen 2 jaar met duizend is gedaald.
 
Blijf investeren in je medewerkers
Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om te investeren in goed personeel. Zorg dat je jouw medewerkers voor lange tijd aan je verbindt. Mensen maken immers het bedrijf. Dankzij de stijging van het aantal banen wordt het voor medewerkers ook interessanter om eens verder te kijken. Door goede medewerkers aan je te binden waarborg je voor de continuïteit van je bedrijf.
We schreven daar al eerder iets over.
 
Bron: UWV

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Investeren in een goede werksfeer loont

94% van de werknemers vindt een goede werksfeer belangrijk. Een op de drie vindt dit zelfs belangrijker dan het geboden salaris. En dit terwijl meer dan de helft van de (...)

Nieuws
Een toename van het werkgeluk

Werknemers ondervinden steeds meer werkgeluk. Dit blijkt uit onderzoek onder de medewerkers zelf, onder HR-professionals en bestuurders. De tevredenheid van medewerkers op de werkvloer is de afgelopen drie jaar toegenomen. (...)

Nieuws
Investeren in je medewerkers loont!

Medewerkers hebben behoefte aan een goed toekomstperspectief. Uitdaging in hun werk. Voorkom dat je mensen weg lopen en investeer in je medewerkers. Afhankelijk van de conjuncturele situatie verandert jaarlijks een (...)

Kunnen wij u helpen?