Verzuimportaal Promis Verzuim App
Gezonde medewerker kan langer doorwerken

Gezonde medewerker kan langer doorwerken

Medewerkers tussen de 45-65 jaar die een goede gezondheid hebben, verwachten gemiddeld dat zij door kunnen werken tot de leeftijd van 65 jaar. Dit is 2,5 jaar langer dan de groep medewerkers tussen de 45-65 jaar die hebben aangegeven geen goede gezondheid te hebben. Uit de publicatie van het CBS over langer doorwerken blijkt ook dat ongeveer een kwart (23%) van de medewerkers tussen 45-65 jaar in 2015 aangeeft geen goede gezondheid te hebben. 

Voorwaarde om langer door te werken? Een kortere werkweek!
Ruim de helft van de medewerkers vindt dat een kortere werkweek ertoe bijdraagt om langer aan het werk te kunnen zijn. Hun gezondheid maakt hierbij weinig verschil. Onder de genoemde voorwaarden van de medewerkers tussen 45-65 jaar wordt 'minder uren of minder dagen per week werken' het vaakst genoemd. Gevolgd door ‘Lichter werk, lichamelijk en/of psychisch’ op de tweede plaats. Deze voorwaarde wordt genoemd door vier op de tien medewerkers zonder goede gezondheid en drie op de tien medewerkers met een goede gezondheid. Inzetbaarheid lager bij minder goede gezondheid?
Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk criterium bij het langer doorwerken voor de medewerkers tussen 45-65 jaar. En een goede gezondheid is volgens deze medewerkers ook van belang. Ruim negen van de tien medewerkers tussen de 45-65 jaar met een goede gezondheid vinden het makkelijk om te voldoen aan de fysieke werkeisen. Bij de medewerkers met een minder goede gezondheid kunnen bijna zeven op de tien dat. Deze groep schatten hun kansen op het vinden van een nieuwe baan ook een stuk lager in. 


 
Bron: CBS

Inzetbaarheid van medewerkers verhogen
Duurzame inzetbaarheid staat steeds hoger op de agenda van bedrijven in Nederland. Medewerkers zijn onmisbaar voor het realiseren van doelstellingen. Samen met u zorgen wij voor productieve, gemotiveerde en competente medewerkers. Lees hier hoe wij dat doen.

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
Een stabiel ziekteverzuim in Nederland

Het ziekteverzuim in Nederland schommelt sinds 2007 rond de 4%. Veel ziekteverzuim van werknemers hangt samen met belastende omstandigheden op het werk. Zowel psychosociale arbeidsbelasting als fysieke belasting. (...)

Nieuws
Bedrijfsarts met aandacht voor preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het belang van preventie van verzuim groeit. Ook de rol van de bedrijfsarts verandert. Lees meer: (...)

Nieuws
Verbeter duurzame inzetbaarheid 45-plussers

Uit onderzoek van TNO blijkt dat laagopgeleide 45-plussers amper aan hun duurzame inzetbaarheid werken. Lees meer: (...)

Kunnen wij u helpen?