Verzuimportaal Promis Verzuim App
2017; het jaar van de nieuwe Arbowet

2017; het jaar van de nieuwe Arbowet

De verandering die in 2017 het meeste teweegbracht in Arbo-land is natuurlijk de wijziging van de Arbowet op 1 juli 2017. Maar wat waren nog meer interessante Arbo ontwikkelingen in 2017? 

De aankondiging dat de Eerste Kamer akkoord ging met de wijzigingen in de Arbowet was natuurlijk groot nieuws. Het betreft dan ook aanpassingen die nogal wat effect hebben op werkgevers én werknemers. Logisch dat dit samen met andere berichten rondom de Arbowet de berichten waren die het meeste deden op het gebied van Arbo. 

We schreven al eerder over de meest gestelde vragen rondom de nieuwe Arbowet. Daarnaast ook over het feit dat werkgevers een boete kunnen voorkomen door een basiscontract te regelen. Maar wat houdt zo'n basiscontract nu eigenlijk in? Daar gaven we ook wat extra duiding over. 

Via de nieuws site Rendement.nl zien we een overzicht van de 10 best gelezen artikelen op het gebied van Arbo. Ook hier blijkt dat het nieuws rondom de Arbowet en het basiscontract het meest werd bekeken. 
  1. Eerste Kamer akkoord met wijziging Arbowet 
  2. Direct een boete bij ontbreken basiscontract 
  3. Ziek is ziek geldt niet voor alle werknemers 
  4. Nieuwe richtlijn NPR-1813 voor werkplekken 
  5. Arbowet en Arbobesluit gaan in op 1 juli 2017 
  6. Elke werknemer krijgt vrije toegang tot de bedrijfsarts 
  7. Werknemer onbekend met rol bedrijfsarts 
  8. Hoeveel uur is nodig voor taken van preventiemedewerker?
  9. Vragen over nieuwe regels preventiemedewerker 
  10. UWV overtreedt privacywet bij verzuimbeheer  en beveiliging 
 
Rendement.nl

Gerelateerde diensten

Capability biedt vele gerelateerde diensten. Klik op één van onderstaande producten voor meer informatie.
Nieuws
De vernieuwde Arbowet per 1 juli 2017

Op 24 januari 2017 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) aangenomen. De wet gaat per 1 juli 2017 in. Maar wat verandert er nu allemaal? (...)

Nieuws
Bedrijfsarts met aandacht voor preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het belang van preventie van verzuim groeit. Ook de rol van de bedrijfsarts verandert. Lees meer: (...)

Nieuws
Alles over AVG

De AVG gaat per 25 mei 2018 in Nederland van kracht. Deze vervangt de Wbp en bevat strenge Europese privacyregels. Voldoet uw organisatie al aan de nieuwe richtlijnen? Boetes kunnen namelijk oplopen tot € 20 (...)

Kunnen wij u helpen?